Известие

Collapse
No announcement yet.

Пушене на JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пушене на JTD

Здравейте, колеги!
    Напоследък започна да ми прави впечатление, че 147-цата пуши от време на време. Пушенето се появява най-често като дам газта до долу или като съм на висока предавка с ниски обороти и дам газ малко по-рязко. Пушекът се вижда в огледалото. Възможно е и преди да е пушела, но да не съм забелязал до сега, но знам ли.
    Нормално ли е, ако не е, от къде може да е проблемът?
    Благодаря предварително!

какъв цвят е пушекът и имаш ли чип?
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Черен е пушекът, а за чип предполагам няма (аз не съм слагал).

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
        Здравейте, колеги!
        Напоследък започна да ми прави впечатление, че 147-цата пуши от време на време. Пушенето се появява най-често като дам газта до долу или като съм на висока предавка с ниски обороти и дам газ малко по-рязко. Пушекът се вижда в огледалото. Възможно е и преди да е пушела, но да не съм забелязал до сега, но знам ли.
        Нормално ли е, ако не е, от къде може да е проблемът?
        Благодаря предварително!
        Ми то от турбината пуши като дадеш газ до ламарина като се включи ..... върви ли ти колата
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
          Ми то от турбината пуши като дадеш газ до ламарина като се включи ..... върви ли ти колата

Върви си.
          Притеснява ме, защото сега го забелязах, а щом го забелязвам, предполагам, че е повече от нормалното. Иначе гледам по улиците чисто нови аудита също пушат...

Comment

Ако я караш основно в града, в гърнето се натрупват сажди и като дадеш повечко газ ги изхвърля. Трябва ти едно ходене до Пловдив, да речем, по магистралата и си готов
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Преди месец ходих до морето. Може ли толкова бързо да се натрупат, при положение, че го забелязах преди около 2 седмици?
              Интересно ми е да видя някоя друга 147-ца да видя как са нещата.

Comment

Така, както го описваш, не е изключено да имаш и чип и да ти богатее сместа.
                Може и да не ти надува достатъчно турбината, но трябва да ти е ясно, че всеки дизел изпушва, когато му смачкаш педала в случаите, дето си посочил.
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Намислил съм скоро да я водя на диагностика. Там ще покаже ли дали има чип и може ли да се замерят изгорелите газове (както правят на колите с газова уредба) ?

Comment

Наскоро и моята 156-ца почна да прави така - при рязко натискане на газта, особено ако е под 2000 оборота, изпушваше доста чернилка. А беше с нов дебитомер, нов въздушен филтър, чудесни данни от диагностика.

И знаете ли кво се оказа - маркуча на турбото се беше цепнал съвсееем лекинко (2-3 см по дължина, само гумата, вътре армировката е здрава) и при рязко вдигане на налягането изсъскваше като блоу-оф. Съответно сместа изведнъж се обогатява и колата за момент изпушва здравата. При равномерно ускорение и плавно вдигане на налягането не изпуска - абе точно като предпазен клапан работеше...

Добре че го чух - бандажирах го на първо време с оная яката армирана лепенка и заспа - сега изобщо не пуши.
                    Last edited by pinko; d.m.y г., 21:59.
                    Volvo XC90 D5 '06
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Това, което казваш звучи много интересно. Може ли да се чуе при форсиране на празен ход или трябва да е при натоварване?

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
                        Намислил съм скоро да я водя на диагностика. Там ще покаже ли дали има чип и може ли да се замерят изгорелите газове (както правят на колите с газова уредба) ?
                        всичко ще си покаже Иначе вариантът, дето ти го каза Пинко, си е много възможен, но би трябвало да се чуе някакво съскане от 'блоу-офа'
                        _______
                        146 JTD - ex

Comment

Ако въздушният филтър се е позадръстил, също може да увеличи пушека
                          Другият вариант е да си сложил някаква съмнителна нафта.
                          sigpic

Comment

Филтърът е на 5 месеца и малко и близо 4к км. А за нафтата не е изключено.

off-topic:Като сме на темата за филтъра, отдолу ли се сменя, че моя майстор го беше страх да напъне кутията и свали акумулатора и куп работи, за да го смени.

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Наскоро и моята 156-ца почна да прави така - при рязко натискане на газта, особено ако е под 2000 оборота, изпушваше доста чернилка. А беше с нов дебитомер, нов въздушен филтър, чудесни данни от диагностика.

И знаете ли кво се оказа - маркуча на турбото се беше цепнал съвсееем лекинко (2-3 см по дължина, само гумата, вътре армировката е здрава) и при рязко вдигане на налягането изсъскваше като блоу-оф. Съответно сместа изведнъж се обогатява и колата за момент изпушва здравата. При равномерно ускорение и плавно вдигане на налягането не изпуска - абе точно като предпазен клапан работеше...

Добре че го чух - бандажирах го на първо време с оная яката армирана лепенка и заспа - сега изобщо не пуши.
                              А бе Пинко, тя тоята да не е някаква лимитирана серия 45коня
                              На мен като ми се спука маркуча така ИЗСЪСКА, че веднага се огледах дали наблизо няма камион или рейс /нали се сещате как компресорите им изпускат въздух/ но на следващото кръстовище разбрах, че е от мен.
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Working...
                              X